Gašperji to smo mi

Gašperji

Gašperji – Die Jungen Original Oberkrainer

Ansambel Gašperji s svojo glasbeno pravljico razveseljujejo že 35 let. Pod imenom Die jungen original Oberkreiner nadaljujejo tradicijo Ansambla bratov Avsenik (Die original Oberkrainer) in so tako prepoznavni naslednik z licenco našega največjega narodnozabavnega ansambla. V svoji bogati karieri beležijo velike uspete, stali so na največjih evropskih odrih in gostovali v najbolj gledanih in vplivnih televizijskih oddajah (Hitparade, Klein gegen Gross, ARD, ZDF, ORF, RTL… ) Njihovi nastopi pritegnejo veliko pozornost tudi tuje javnosti in nedavno, ko so nastopili v večernem spektaklu nemške televizije ARD, jih prišel pogledat celo nemški minister za finance Theo Waigel.

Sicer pa blagovna znamka Gašperji zagotavlja kvaliteto in nasledstvo glasbe in duha nesmrtnega Slavka Avsenika, ki jim je spisal čez sto melodij (za priredbe je poskrbel Slavko Avsenik ml.), z njimi odigral svojo poslovilno turnejo in, kot je hotela usode, se na zadnjem televizijskem posnetku pojavil prav na lanskem jubilejnem koncertu Gašperjev v Komendi »Prelepa Gorenjska«.

Gašperji združujejo izkušnje, talent, predanost delu, občutek za poslušalstvo in svežino. Niso samo glasbena skupina, so tudi odličen slovenski izvozni artikel, predvsem na nemško govoreče trge. Preverjena kakovost in povezanost s Slavkom Avsenikom odpirata vrata vsaj stomilijonskega tržišča.